Többnyelvű Képes Építészeti Szótár

Az ÉK Egyesület koordinálásával 2017 szeptemberében egy új program indult el az Erasmus+ Stratégiai Partnerségek európai keretprogramán belül. Az ‘Illustrative Multilingual Dictionary for Architects, Builders and Construction Workers’ célja egy online elérhető és használható képes építészeti szótár összeállítása és keretrendszerének felállítása. A program 2020-as befejezéséig a soknemzetiségű konzorcium 9 nyelven tervezi elindítani a kezdetben 100-150 illusztrációt tartalmazó szótárat: az angol és német mellett magyarul, lengyelül, spanyolul, olaszul, bolgárul, portugálul és görögül lehet majd böngészni az oktatási segédanyagot. A szótár eleve azzal a céllal készül, hogy a praktizáló építészeket vagy éppen az építőipari szakmunkásokat is segíteni tudja Európa- és világszerte, egyben úgy, hogy mind a képanyagot, mind a nyelvek számát tekintve bővíthető legyen a jövőben. A szótár fontos elemei lesznek azok a gyakorlatok is, melyek révén a felhasználó le tudja mérni tudását az egyes fejezetek tartalmát illetően. A program feltöltés alatt álló honlapja az archidict.com címen érhető el, melyen a szótár rész várhatóan 2019 októberében fog élesedni – addigis a partnerség még dolgozik az illusztrációk összeállításán és a szakmai kifejezések fordításán.

A program résztvevői:

ÉK Egyesület, mint koordinátor